Crema de carabassa i formatge

  • Temps total 40 min
  • Elaboració 10 min
  • Cocció 30 min

Ingredients

Per a 4 persones

  • Ceba 1
  • Carabassa 700g
  • Brou de verdures 500ml
  • Comí molt
  • Sal
  • Pebre negre molt
  • Oli d’oliva verge extra
  • Formatge crema 200g
  • Formatge blau 20g
  • Llavors variades (gira-sol, carabassa, sèsam, etc.)
  • 3 grans d’all

Pelem i piquem finament la ceba i els grans d’all. Pelem la carabassa, retirem les llavors i tallem en daus. Escalfem una mica d’oli d’oliva verge extra en una casserola i escalfem la ceba i l’all durant cinc minuts. Afegim la carabassa, removem i ofeguem durant cinc minuts més. A continuació incorporem mitja cullerada de comí molt i un pessic de nou moscada. Deixem que les espècies agafin temperatura abans d’afegir el brou de verdures. Salpebrem al gust i coem durant 20 minutos a foc suau. Retirem la casserola del foc i triturem fins a obtenir una crema homogènia. Afegim el formatge crema i tornem a posar al foc per a donar un últim bulliment al mateix temps que removem bé. Servim bé calent amb uns trossets de formatge blau i llavors variades.