Crema de carabassa i formatge
- Temps total 40 min
- Elaboració 10 min
- Cocció 30 min
Ingredients
Per a 4 persones
- Ceba 1
- Carabassa 700g
- Brou de verdures 500ml
- Comí molt
- Sal
- Pebre negre molt
- Oli d’oliva verge extra
- Formatge crema 200g
- Formatge blau 20g
- Llavors variades (gira-sol, carabassa, sèsam, etc.)
- 3 grans d’all
Pelem i piquem finament la ceba i els grans d’all. Pelem la carabassa, retirem les llavors i tallem en daus. Escalfem una mica d’oli d’oliva verge extra en una casserola i escalfem la ceba i l’all durant cinc minuts. Afegim la carabassa, removem i ofeguem durant cinc minuts més. A continuació incorporem mitja cullerada de comí molt i un pessic de nou moscada. Deixem que les espècies agafin temperatura abans d’afegir el brou de verdures. Salpebrem al gust i coem durant 20 minutos a foc suau. Retirem la casserola del foc i triturem fins a obtenir una crema homogènia. Afegim el formatge crema i tornem a posar al foc per a donar un últim bulliment al mateix temps que removem bé. Servim bé calent amb uns trossets de formatge blau i llavors variades.
