Quesadilla d’alvocat i formatge emmental

  • Temps total 20 min
  • Elaboració 10 min
  • Cocció 10 min

Ingredients

Per a 2 persones

  • Truites de blat 4
  • Alvocat madur 1
  • Tomàquet gran 1
  • Coriandre fresc cullerades 2
  • Suc de llimona mitjana
  • Formatge emmental ratllat dues o quatre cullerades
  • All granulat
  • Pebre negre mòlt
  • Sal
  • Oli d’oliva verge extra

Obrir l’alvocat per la meitat, retirar l’os i extreure la carn. Xafar-la amb una forquilla, amanir amb unes gotes de suc de llimona i salpebrar. Estendre-la en dos de les quesadillas amb ajuda d’un ganivet de mantega. Trossejar el tomàquet retirant les llavors, en peces petites. Repartir-ho damunt de l’alvocat. Afegir julivert o coriandre picat i una mica de salsa picant al gust. Culminar amb el formatge ratllat i assaonar amb all granulat i un toc extra de pebre. Cobrir amb les altres dues truites i pressionar bé, amb suavitat. Escalfar una mica d’oli d’oliva en una bona paella antiadherent i cuinar una quesadilla cada vegada a foc mitjà. Escalfar uns 5 minuts, vigilant que no es cremin, girar i daurar per l’altre costat. Tallar en quatre parts i servir amb salsa al gust.