Pasta a la bolonyesa
- Temps total 2 h 45 min
- Elaboració 15 min
- Cocció 2 h 30 min
Ingredients
Per a 4 persones
- Carn picada 500 g
- Ceba gran 1
- Pastanaga 2
- Api una branca
- Tomàquet pera 2
- Tomàquet concentrat cullerades 2
- Vi blanc 100 ml
- Aigua 200 ml
- Gra d’all 1
- Oli d’oliva verge extra necessari per escalfar les verdures
Comencem picant en trossos molt petits les pastanagues, l’api i el gra d’all. La ceba també la tallem en *brunoise molt fi, de manera que totes les hortalisses tinguin així una grandària similar al de la carn, perquè no destaquin sobre ella. Les escalfem amb oli d’oliva durant deu minuts a foc lent. Afegim la carn picada. Quan la carn picada hagi canviat de color, agreguem el vi blanc i deixem que s’evapori mentre removem.
Després agreguem el tomàquet picat en trossos un got d’aigua i el concentrat de tomàquet, deixant que tot es cuini durant uns vint minuts més. Encara que ja aparent estar fet, la tradició per a fer una bona salsa bolonyesa exigeix una llarga cocció. Per això nosaltres deixarem que la nostra bolonyesa es cuini a foc lent durant almenys 1 hora i mitja més, totalitzant dues hores.
Perquè no es quedi seca la salsa en tan llarga cocció, podem anar afegint aigua, brou o vi quan vegem que s’està assecant molt. Fins i tot hi ha receptes clàssiques que afegeixen una mica de llet. Recordeu que l’objectiu és aconseguir una salsa espessa de carn i hortalisses estofades, lligades lleugerament per una mica de tomàquet i no preparar una salsa de tomàquet amb ensopecs.
