Alberginies farcides de carn
- Temps total 45 min
- Elaboració 30 min
- Cocció 15 min
Ingredients
Per a 3 persones
- Albergínies petites 3
- Carn picada 200g
- Ceba 1
- Pebrot verd 1
- Salsa beixamel 6 cullerades soperes
- Formatge ratllat per cobrir i gratinar, al gust
- Sal i pebre al gust
- Salsa de tomàquet 4 cullerades soperes
- Oli d’oliva verge extra un rajolí per rostir les albergínies i un altre per al farcit
Comencem obrint les albergínies per la meitat i traçant un enreixat amb un ganivet esmolat. Agreguem unes miques de sal i una miqueta d’oli d’oliva verge extra i les enfornem durant 30 minuts a 180 °C en el forn. També les podeu fer en el microones posant-ho a màxima potència durant 15 minuts.
Una vegada rostides, traiem la seva polpa amb una cullera, procurant deixar intacta la pell. En una paella fregim la ceba i el pebrot verd picats molt petitons i agreguem la carn picada. Quan canviï de color incorporem la polpa de l’albergínia, també molt picada i barregem bé.
Afegim la salsa de tomàquet casolana i barregem, utilitzant aquest farciment o farsa per a emplenar les albergínies. Les col·loquem sobre una font d’enfornar, cobrim cada albergínia amb dues cullerades de salsa beixamel i repartim per damunt el formatge ratllat.
Escalfem en el forn durant 10 minuts a 200 °C i després gratinem dos o tres minuts a potència màxima posant la safata en la part superior del forn perquè el formatge, ja fos, es dauri una mica, i portem immediatament a la taula.
