Quesadilla d’alvocat i formatge emmental
- Temps total 20 min
- Elaboració 10 min
- Cocció 10 min
Ingredients
Per a 2 persones
- Truites de blat 4
- Alvocat madur 1
- Tomàquet gran 1
- Coriandre fresc cullerades 2
- Suc de llimona mitjana
- Formatge emmental ratllat dues o quatre cullerades
- All granulat
- Pebre negre mòlt
- Sal
- Oli d’oliva verge extra
Obrir l’alvocat per la meitat, retirar l’os i extreure la carn. Xafar-la amb una forquilla, amanir amb unes gotes de suc de llimona i salpebrar. Estendre-la en dos de les quesadillas amb ajuda d’un ganivet de mantega. Trossejar el tomàquet retirant les llavors, en peces petites. Repartir-ho damunt de l’alvocat. Afegir julivert o coriandre picat i una mica de salsa picant al gust. Culminar amb el formatge ratllat i assaonar amb all granulat i un toc extra de pebre. Cobrir amb les altres dues truites i pressionar bé, amb suavitat. Escalfar una mica d’oli d’oliva en una bona paella antiadherent i cuinar una quesadilla cada vegada a foc mitjà. Escalfar uns 5 minuts, vigilant que no es cremin, girar i daurar per l’altre costat. Tallar en quatre parts i servir amb salsa al gust.
